torsdag 14 april 2016

Bilen


År 1886 var året då det för första gången byggdes 2 bilar som faktiskt var användbara.

Folk ville då ha ett enklare sätt att transportera sig på och de började med trehjuliga bilar, som en sorts ”häst med vagn” fast motorer istället för hästar.

Utvecklingen av bilar sker ständigt, tidigare drevs de av ångmaskiner men nu drivs de av bränsle som är lite mer ovänligt mot miljön men som ger högre hastighet för bilarna.

Alla avgaser som släpps ut i naturen av bilarna nu gör att den globala uppvärmningen går framåt, det leder till att temperaturerna kan förändras, vilket kan vara både positivt och negativt. Främst för djur och växter kan det vara negativt om de inte kan leva i en annan temperatur än de lever i för stunden, ändras klimatet och temperaturen i Sverige kanske det någon gång kommer att gå att odla olika grödor året runt utomhus.

Om det inte funnits bilar hade jorden nog varit lite renare och vi hade förmodligen inte varit så här långt fram i den globala uppvärmningen.

Olika former av bränsle, ex. diesel, biogas och bensin. Förr i tiden uppfanns bilar som drevs av ångmaskiner.

Om man har bråttom någonstans kan det vara bra att åka bil då det är lättare att snabbt ta sig dit man vill, bussar går ju oftast inte hela vägen fram och det tar mycket längre tid att gå. Däremot är det miljövänligare att åka buss eller att gå/cykla.

Jag tror att vi i framtiden kommer ha självkörande bilar så lata personer bara kan sätta sig och åka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar